Doljenii vor putea respecta tradiția tăierii mieilor pentru Sărbătoarea Pascală. Vânzarea în viu pentru sacrificarea în abatoare a început deja de câteva săptămâni în întâmpinarea Paștelui catolic și s-a intensificat în această perioadă. Cei care nu vor să cumpere carne de miel din supermarket pot să-l cumpere în viu si și să-l sacrifice în propria gospodărie sau în punctele temporare de sacrificare. Craiovenii își pot alege mielul pe care il doresc, în săptămâna care precede marea sărbătoare, din Piața Chiriac, unde va fi organizat un punct temporar de sacrificare.
În această perioadă, cei mai grăbiți să-și cumpere miel sau ied pentru Paște pot să-l achiziționeze doar în viu, direct de la oieri sau exploatații și numai pentru consum propriu. Tot în această perioadă se vând în viu miei pentru sacrificare în abatoare autorizate, pentru comercializare.
La Craiova, autoritățile au depus documentația pentru autorizarea unui punct temporar de sacrificare a mieilor în Piața Chiriac.
În celelalte localități din județ, dacă primăriile doresc organizarea de puncte de sacrificare temporară, DSV Dolj asigură autorizarea și acordă asistență sanitar-veterinară pe perioada în care functionează, în săptămâna premergătoare Paștelui.