Turiștii care au vrut să evite aglomerația de la mare s-au relaxat, în acest weekend, printre nori. Transalpina a fost destinația perfectă pentru cei care au căutat să se relaxeze la înălțime, să se răcorească, dar și sa deguste preparate ciobănești de la stână.
Situată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din țara noastră și atrage tot mai mulți turiști. În acest weekend, mii de turiști au căutat răcoarea la munte mai ales că temperatura este mai scăzută cu aproape zece grade decât în orașe.
După o plimbare lungă și priveliști spectaculoase, mulți iubitori ai muntelui au poposit la stână. Acolo au găsit celebrul tocan de miel în ceaune, cârnați și bulz pe grătar, mămăliguță cu brânză ori balmoș, toate pregătite chiar de ciobani în fața turiștilor.
Cojoacele ciobanilor și costumele populare expuse la stână au luat ochii turiștilor.
Și nu sunt singurele surprize care îi așteaptă acolo.
O portie de tocan de oaie ori un bulz costă 15 lei.