Peisaje pitorești, aer curat, săteni primitori și delicatese culinare din bucătăria cehă. Sunt doar câteva dintre ingredientele unei vacanțe reușite în această perioadă tulbure, în sălbăticia muntelui, în satele de cehi din Mehedinți.
Pentru că locuitorii din această zonă au rămas fără locuri de muncă ei s-au apucat de turism. Vizitatorii sunt tot mai numeroși, iar prestatorii de servicii turistice ar fi încântați să fiți printre ei.
Cam așa arată cei 6 km de drum pe care turiștii ajung la Eibenthall. După călătoria prin tunelul de verdeață, coborâm din mașină, luăm o porție de aer tare de munte și ne bucurăm de pitorescul unic al vieții de la țară.
Avem întâlnire cu Tibi, unul dintre artizanii activităților turistice de la Eibenthall.
Pentru că vizitatorii erau numeroși, tânărul s-a gândit să construiască un restaurant cochet. Purtați de mirosul îmbietor, ne înființăm direct în bucătărie, unde se muncește în familie, la delicatese care-ți fură nu doar privirea.
Pentru restaurant, Tibi a recalificat un fost miner. E Robert, care după ani buni de muncă în subteran, a plecat în Cehia când mina s-a închis. Din 2019 e barman și ospătar în restaurantul din sat.
Cei mai mulți oaspeți ai restaurantului lui Tibi vin din Cehia, dar mai nou, la recomandarea proprietarilor de pensiuni unde sunt cazați în clisură, vin aici și mulți români și sunt foarte încântați.
Etichete: eibenthall, mehedinti, peisaje, retete, turism