Apel CAO: Canalizarea nu este coș de gunoi!

Compania de Apă Oltenia face apel la toţi utilizatorii, atât din mediul urban cât și din rural, să folosească în mod corect și responsabil sistemul de canalizare și să nu-l mai confunde cu un coș de gunoi. Utilizarea necorespunzătoare a rețelelor de canalizare duce la blocarea parțială sau totală a conductelor și a stațiilor de pompare a apelor uzate. Din păcate, efectul blocajelor este resimțit de toți locuitorii din zonă, urmare a refulării apelor reziduale în stradă, gospodării sau subsoluri.

Angajații Companiei de Apă Oltenia au curățat, din nou, zilele acestea, rețeaua de canalizare în mai multe zone ale municipiului Craiova. Au găsit deșeuri care nu au ce căuta aici, întrucât sistemele de canalizare sunt destinate exclusiv preluării apelor uzate menajere (ape rezultate din activități menajere, igienico-sanitare, metabolismul uman) și a apelor pluviale. Utilizarea necorespunzătoare a rețelelor de canalizare duce la o creștere a costurilor de întreținere a acestora, costuri suportate indirect de toți membrii comunității.

Este foarte important ca și cetățenii să înțeleagă faptul că sunt o parte a problemei. Găsim în canalizare deșeuri destinate containerului de gunoi: resturi alimentare, deșeuri din plastic sau menajere, metal, hârtie, carton, sticlă, materiale textile, servețele umede, deșeuri periculoase și deșeuri rezultate din construcții. Acestea nu se aruncă în toaletă sau în chiuvetă, deoarece pot cauza blocarea parțială sau totală a conductelor de canalizare și a stațiilor de pompare a apelor uzate. Efectul blocajelor este resimțit, în primul rând, tot de locuitorii din zonă, urmare a refulării apelor reziduale, așadar vă rugăm să luați măsuri concrete pentru a preveni aceste evenimente neplăcute!

Neutilizarea corespunzătoare a sistemelor de canalizare duce la scăderea duratei de viață a întregii infrastructuri de canalizare, de la racorduri, colectoare, stații de pompare, până la stații de epurare și la creșterea costurilor de mentenanță cu schimbarea pompelor distruse, creșterea frecvenței intervențiilor asupra rețelelor și perturbarea funcționalității proceselor tehnologice de epurare a apelor uzate.

Prin urmare, aceste activități cauzează disconfort imediat, dar duc și la creșterea tarifului de canalizare, generată de creșterea costurilor de întreținere a sistemelor de canalizare, efecte resimțite de toți utilizatorii!

Preocuparea și atenția depozitării deșeurilor pe care le generăm și o schimbare de comportament pot ține la distanță mirosurile neplăcute degajate din canalizare, înfundarea racordurilor sau refularea apei uzate în stradă sau în locuințe. Compania de Apă Oltenia are un program regulat de mentenanță preventivă a canalizării, pentru a evita blocajele și refularea apei uzate din canalizare, însă avem nevoie și de sprijinul și responsabilitatea dumneavoastră, a utilizatorilor serviciilor noastre.

Conducerea  Companiei de Apă Oltenia

(P)

Etichete: ,Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în obiectiv – 23.07.2021

La „Regiunea în Obiectiv” de la 18.30, pe TVR Craiova, sunt alături de noi : Emil Boroghină și Costinela Ungureanu – Teatrul Național ,,Marin Sorescu” Craiova, să vorbim despre Gala Uniter 2021. Apoi, vă invităm la spectacolele Operei Române din Craiova, împreună cu Antoniu Zamfir, managerul instituției. Vă mulțumim că sunteți alături de TVR Craiova!

„Inimă și alte preparate din carne”- premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Premiilor Uniter 2021

Felicitări Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova pentru performanțele extraordinare și ne bucurăm din inimă că suntem parteneri în promovarea artei și excelenței! FELICITĂRI echipei spectacolului „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu-premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Premiilor Uniter 2021. Spectacolul va fi difuzat […]

Regiunea în obiectiv – 20.07.2021

La ,,Regiunea în Obiectiv”, de la ora 18.30, în direct, pe TVR Craiova, facem o analiză a schimbărilor climatice și a consecințelor asupra mediului  dar  aflăm și  cum va fi vremea în perioada următoare, de la dr. Ion Marinică – meteorolog. Apoi, Cristian Fuia, manager departament IT Companie Internațională din Automotive, ne prezintă  oportunități de […]

Regiunea în obiectiv -19.07.2021

La ,, Regiunea în Obiectiv”, de la ora 18.30, în direct, pe TVR Craiova, stăm de vorbă cu Andrei Novac, scriitor, care sărbătorește anul acesta  20 de ani de la debutul său literar. Apoi, vă invităm la expoziția multimedia ,, Mirrors of Brâncuși,, deschisă în perioada 19-22 iulie la Universitatea ,, Constantin Brâncuși,, din Târgu […]

„Călătoria lui Dante” – recital extraordinar al actorului Emil Boroghină, la TVR Craiova

De 700 de ani Dante fascinează iubitorii de literatură din întreaga lume. Inspirat de „Divina comedie”, „Călătoria lui Dante” în cele trei lumi ale „vieţii de apoi” este un recital extraordinar al actorului Emil Boroghină, bazat pe un text fără egal în literatură. O producţie a Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova în coproducție cu […]