Apel CAO: Canalizarea nu este coș de gunoi!

Compania de Apă Oltenia face apel la toţi utilizatorii, atât din mediul urban cât și din rural, să folosească în mod corect și responsabil sistemul de canalizare și să nu-l mai confunde cu un coș de gunoi. Utilizarea necorespunzătoare a rețelelor de canalizare duce la blocarea parțială sau totală a conductelor și a stațiilor de pompare a apelor uzate. Din păcate, efectul blocajelor este resimțit de toți locuitorii din zonă, urmare a refulării apelor reziduale în stradă, gospodării sau subsoluri.

Angajații Companiei de Apă Oltenia au curățat, din nou, zilele acestea, rețeaua de canalizare în mai multe zone ale municipiului Craiova. Au găsit deșeuri care nu au ce căuta aici, întrucât sistemele de canalizare sunt destinate exclusiv preluării apelor uzate menajere (ape rezultate din activități menajere, igienico-sanitare, metabolismul uman) și a apelor pluviale. Utilizarea necorespunzătoare a rețelelor de canalizare duce la o creștere a costurilor de întreținere a acestora, costuri suportate indirect de toți membrii comunității.

Este foarte important ca și cetățenii să înțeleagă faptul că sunt o parte a problemei. Găsim în canalizare deșeuri destinate containerului de gunoi: resturi alimentare, deșeuri din plastic sau menajere, metal, hârtie, carton, sticlă, materiale textile, servețele umede, deșeuri periculoase și deșeuri rezultate din construcții. Acestea nu se aruncă în toaletă sau în chiuvetă, deoarece pot cauza blocarea parțială sau totală a conductelor de canalizare și a stațiilor de pompare a apelor uzate. Efectul blocajelor este resimțit, în primul rând, tot de locuitorii din zonă, urmare a refulării apelor reziduale, așadar vă rugăm să luați măsuri concrete pentru a preveni aceste evenimente neplăcute!

Neutilizarea corespunzătoare a sistemelor de canalizare duce la scăderea duratei de viață a întregii infrastructuri de canalizare, de la racorduri, colectoare, stații de pompare, până la stații de epurare și la creșterea costurilor de mentenanță cu schimbarea pompelor distruse, creșterea frecvenței intervențiilor asupra rețelelor și perturbarea funcționalității proceselor tehnologice de epurare a apelor uzate.

Prin urmare, aceste activități cauzează disconfort imediat, dar duc și la creșterea tarifului de canalizare, generată de creșterea costurilor de întreținere a sistemelor de canalizare, efecte resimțite de toți utilizatorii!

Preocuparea și atenția depozitării deșeurilor pe care le generăm și o schimbare de comportament pot ține la distanță mirosurile neplăcute degajate din canalizare, înfundarea racordurilor sau refularea apei uzate în stradă sau în locuințe. Compania de Apă Oltenia are un program regulat de mentenanță preventivă a canalizării, pentru a evita blocajele și refularea apei uzate din canalizare, însă avem nevoie și de sprijinul și responsabilitatea dumneavoastră, a utilizatorilor serviciilor noastre.

Conducerea  Companiei de Apă Oltenia

(P)

Etichete: ,Emisiuni Recente


Articole similare


Acasă, la țară – 22.05.2022

În această ediție a emisiunii “Acasă, la țară” mergem lângă Craiova, în sânul unei familii care a renunțat la agitația urbană pentru copil, pentru o copilărie de poveste printre animale domestice și multă, multă libertate. 🟢 Îl cunoaștem și pe Jane Matei, un rapsod pe cale să primească titlul de tezaur uman viu. 🟢 Lubenițele […]

Spirit și credință – Educația tinerilor în spiritul credinței

Spirit și credință – Educația tinerilor în spiritul credinței Vă propunem în această ediție să discutăm despre tineri și modul în care aceștia caută și descoperă bucuriile vieții, cum înțeleg viața și sensul existenței. Și nu în ultimul rind, să oferim și o perspectivă înțeleaptă a viitorului prin prisma celor care nu mai sunt tineri […]

România în bucate – Țăst Show la Vădăstrița, județul Olt

Rețete delicioase din Vădăstrița, județul Olt: – ciorbă de perișoare spânzurate; – carne de porc la tavă cu coronițe de ceapă și usturoi verde. Sigur v-am făcut poftă! Vă invităm să vedeți cum iau naștere, sâmbătă, de la ora 12.00, la TVR CRAIOVA. Prezintă Doru Ciolacu Realizator Simona Ștefania Mușuroi Vizionare plăcută, prieteni!

Bonjour Tour- pachete promoționale pentru vară

Cu Bonjour Tour te bucuri de vacanțe spectaculoase, la prețuri avantajoase! Pentru această perioadă, nu rata sejururile din Turcia, Tunisia și Iordania, unde te bucuri de servicii și pachete all inclusive. Hai și tu să dai un tur cu Bonjour, de această dată într-o noua #destinație! Nu rata startul ofertelor de astăzi, în destinația mult […]

[email protected] – 15.05.2022

Ateliere și galerii – O expoziție eveniment deschisă la Fundația Ilfoveanu-Badea, din Pitești, invită la o întâlnire cu atelierul de creație al lui Corneliu Baba. Considerat unul dintre cei mai importanți maeștri ai școlii românești de pictură, Baba este readus în atenție printr-un proiect ce are în vedere deopotrivă publicarea jurnalului artistului și realizarea unor […]