Culele Doljului, gata să intre în circuitul turistic

Culele Doljului renasc. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile accesate de Consiliul Județean Dolj, vechile și masivele construcții specifice Olteniei au fost reabilitate și sunt gata să intre în circuitul turistic. Culele au fost boierești, construite ca niște mici cetăţi. Rolul lor era de a apăra familiile înstărite ale boierilor de tâlharii turci care treceau Dunărea pentru expediții de jaf în Țara Românească. De altfel, numele de culă vine din turcă și înseamnă turn.
Consiliul Județean Dolj va reabilita și Conacul Săulescu din Cernătești, și tot în zonă va construi un Muzeu al Băniei Rurale. Se estimează că toate investițiile vor avea în zona Cernătești Brabova o serie de efecte în lanț. Dezvoltarea turismului, creșterea ocupării fortei de muncă și dezvoltarea sectorului HORECA.
Inaugurarea culelor reabilitate de la Cernătești și Brabova are loc vineri, 15 septembrie 2023, iar publicul interesat le poate vizita chiar de sâmbătă, a doua zi. Cele două cule sunt monumente istorice de interes național si vor fi incluse în patrimoniul UNESCO, alături de alte cule din Oltenia. (P)

Etichete:Emisiuni Recente


Articole similare


Forum economic – 19.09.2023

Toamna „se numără bobocii”, dar se calculează și prețurile. Ce socoteli își fac fermierii români și cât vom plăti noi, cumpărătorii, pentru produsele românești în următoarea […]

Vara pentru voi – 18.09.2023

Discutăm despre inaugurarea culelor de la Brabova și Cernătești cu FLORIN RIDICHE – directorul Muzeului Olteniei Craiova și în a doua parte a emisiunii, aflăm detalii […]