Școala informală de IT organizează „Challenge Accepted Hackathon”, un eveniment pentru digitalizarea instituțiilor publice.

Școala Informală de IT (SIIT), susținută de acceleratorul de business InnovX-BCR, organizează online cea de-a VII-a ediție a „Challenge Accepted Hackathon” între 25-27 iunie. În maximum 48 de ore, peste o sută de specialiști IT vor lucra pentru proiecte de digitalizare a ONG-urilor sau instituțiilor publice: școli, spitale, primării, consilii locale, autorități centrale.

Înscrierile la eveniment se fac până pe 24 iunie. Acceleratorul de business InnovX-BCR va oferi un sprijin financiar de 10.000 de euro echipei câștigătoare pentru incubarea proiectului.
Două dintre aplicațiile realizate în 2020 vor fi lansate în curând și vor deservi mai multe Unități de Primiri Urgențe din țară sau asociații care activează în domeniul îngrijirilor paliative.

Participanții sunt mentori și cursanti ai Școlii Informale de IT, profesioniști ai unor renumite companii de IT, developeri, arhitecți software, dar și tineri antreprenori și pasionați de IT. Aceștia vor crea prototipuri funcționale de aplicații software pentru instituțiile publice care înscriu în competiție nevoi sau probleme cu care se confruntă din cauza birocrației și nu numai. Coordonatorii echipelor sunt mentori cu experiență vastă în cadrul Școlii Informale de IT, specializați în domenii diverse, printre care și Inteligența Artificială, VR sau Machine Learning. 10.000 de euro pentru echipa câștigătoare Juriul Hackathonului va alege un MVP („Minimum Viable Product”) pentru a intra în perioada de incubare și a fi transformat în aplicație funcțională.

Acceleratorul de business InnovX-BCR va oferi echipei câștigătoare un premiu de 10.000 de euro, iar echipele care se vor clasa pe locul al II-lea și al III-lea vor beneficia de premii constând în obiecte și echipamente tehnice. Cei care doresc să se alăture evenimentului ca participanți ori să propună un „challenge” (o idee de software), pot face acest lucru prin intermediul site-ului: challenge.scoalainformala.ro, până pe 24 iunie.

“Ne bucură faptul că deja s-au înscris în competiție provocări sau idei software diverse, acestea acoperind o gamă largă de nevoi societale. Până acum am primit peste 35 de challenge-uri, atât din zona autorităților locale urbane sau rurale, cât și din educație sau medicină. Ideile selectate vor fi prezentate de către inițiatori în fața tuturor participanților la hackathon, urmând ca aceștia să aleagă proiectele pentru care vor aloca timp și know-how. La final vor fi lansate prototipuri software care să ușureze interacțiunea cetățenilor cu diverse autorități publice, să reducă  birocrația sau să ajute medicii în permanenta lor luptă pentru sănătate”, afirmă Mihai Talpoș, Co-fondator Școala Informală de IT.

Aplicațiile dezvoltate în cadrul hackathonului din 2020 vor deservi secții U.P.U. „Suntem bucuroși să putem sprijini și în acest an inițiativa Școlii Informale de IT, conștienți fiind că digitalizarea rapidă a instituțiilor publice ne poate ajuta să transformăm societatea românească în una modernă și eficientă. De altfel, BCR s-a înscris deja cu convingere în direcția digitalizării, așadar asocierea cu Școala Informală de IT în acest demers îndrăzneț a venit ca un gest firesc. Sperăm că evenimentul va capta interesul tuturor clienților BCR, inclusiv instituțiilor publice cu care colaborăm și pe care le invităm să profite și să vină cu provocări concrete în fața participanților la hackathon”, declară Ana Maria Crețu, Coordonatoare Programe Start-ups BCR.

„Challenge Accepted Hackathon” este un eveniment lansat în 2015 de către Școala Informală de IT, din dorința de a oferi participanților la cursuri un mediu de tip laborator în care să-și exerseze cunoștințele. La cele șase ediții anterioare au participat peste 1.000 de persoane. La ediția din 2020, dedicată luptei împotriva Covid-19, au fost participanți din opt țări. Două dintre aplicațiile realizate în 2020 vor fi lansate în curând și vor deservi mai multe Unități de Primiri Urgențe din țară sau asociații care activează în domeniul îngrijirii paliative. Evenimentul Școlii Informale de IT „Challenge Accepted Hackathon”, powered by InnovX-BCR, este susținut și de companii precum Huawei, HP, 8×8, Cegeka, Life is Hard, Ness, EPAM, TopTech, Fab Lab Iași sau Ghesar.
Comunitățile partenere sunt Google Developers Group Bucharest, Google Developers Group Iași, Bucharest AI, Iași AI, Cluj IT Cluster, Smart Health Cluster, Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor, Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (A.P.D.E.T.I.C), Europäisches Projekt Entwicklungs Zentrum – E.P.E.Z (European Project Development Hub), Asociația Națională pentru Boli Rare România.

Școala Informală de IT (SIIT) a fost lansată în 2013 și a devenit unul dintre cele mai importante branduri de educație alternativă în domeniul IT din România. Până la finalul 2020, peste 5.500 de persoane au absolvit cursurile SIIT în cele mai mari șapte hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova) și din Republica Moldova.

Acceleratorul InnovX-BCR este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind, Modex, Mindspace și MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice. Mai multe detalii despre Acceleratorul InnovX-BCR: www.bcr.ro/accelerator și www.innovx.eu.

 

(P)

Etichete: , , ,Emisiuni Recente


Articole similare


Cu cărțile pe față – premieră, sâmbătă, 28 mai, la TVR Craiova, de la ora 18:30

CU CĂRȚILE PE FAȚĂ – PREMIERĂ Sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 18:30, la TVR Craiova Realizator și moderator: Mirela Giodea Invitați: Dumitru Gorzo –artist vizual, Gheorghe Dican –vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici din România, Luiza Barcan –critic de artă. În această ediție a emisiunii „Cu cărțile pe față”, vă propunem să intrăm în atelierul […]

Acasă, la țară – 22.05.2022

În această ediție a emisiunii “Acasă, la țară” mergem lângă Craiova, în sânul unei familii care a renunțat la agitația urbană pentru copil, pentru o copilărie de poveste printre animale domestice și multă, multă libertate. 🟢 Îl cunoaștem și pe Jane Matei, un rapsod pe cale să primească titlul de tezaur uman viu. 🟢 Lubenițele […]

Spirit și credință – Educația tinerilor în spiritul credinței

Spirit și credință – Educația tinerilor în spiritul credinței Vă propunem în această ediție să discutăm despre tineri și modul în care aceștia caută și descoperă bucuriile vieții, cum înțeleg viața și sensul existenței. Și nu în ultimul rind, să oferim și o perspectivă înțeleaptă a viitorului prin prisma celor care nu mai sunt tineri […]

România în bucate – Țăst Show la Vădăstrița, județul Olt

Rețete delicioase din Vădăstrița, județul Olt: – ciorbă de perișoare spânzurate; – carne de porc la tavă cu coronițe de ceapă și usturoi verde. Sigur v-am făcut poftă! Vă invităm să vedeți cum iau naștere, sâmbătă, de la ora 12.00, la TVR CRAIOVA. Prezintă Doru Ciolacu Realizator Simona Ștefania Mușuroi Vizionare plăcută, prieteni!

Acasă, la țară- 21.05.2022

În această ediție a emisiunii “Acasă, la țară” mergem lângă Craiova, în sânul unei familii care a renunțat la agitația urbană pentru copil, pentru o copilărie de poveste printre animale domestice și multă, multă libertate. Îl cunoaștem și pe Jane Matei, un rapsod pe cale să primească titlul de tezaur uman viu. Lubenițele de Dăbuleni, […]

Echipa TVR Craiova, în fiecare zi cu noutăți de la Festivalul Shakespeare.

Azi începe Festivalul Shakespeare, ediția a XIII-a, cu o serie de evenimente, spectacole, sesiuni științifice, ateliere de teatru, expoziții și lansări de carte. O ediție cu totul specială, în care echipa TVR Craiova vă va ține la curent cu toate noutățile: intervenții zilnice, interviuri cu actorii, organizatorii, invitații de seamă prezenți, emisiuni și transmisiuni în […]