Pregătirile pentru Crăciun au intrat în linie dreaptă, în comuna vâlceană Vaideeni. La pensiunile de aici, locurile de cazare s-au ocupat încă din vară, aşa că proprietarii au avut suficient timp la dispoziţie pentru a pune la punct meniul de sărbători.
Pe lângă sarmale, piftie, cârnaţi şi cozonac, gazdele din Vaideeni promit să pună pe masa de Crăciun şi tocanul de oaie specific zonei. Unele dintre bucate vor fi pregătite chiar în faţa turiştilor, care vor avea ocazia să participe şi la sacrificarea porcului de Crăciun.
Pentru ca sărbătorile de iarnă să fie precum cele de pe vremea bunicilor, turiştii care ajung la Vaideeni de Crăciun vor putea merge şi la colindat. Autorităţile locale promit să reînvie obiceiul „crailor” şi să reproducă scena biblică a întâlnirii dintre magi şi regele Irod.
Turiştii care ajung de sărbători la Vaideeni vor avea ocazia să facă şi drumeţii în natură. În Munţii Căpăţânii a nins destul de mult, iar peisajele sunt de poveste.