Un gorjean a pus bazele unei afaceri mai puțin obișnuite. De câțiva ani, crește struți. Pentru că are o cerere tot mai mare atât pentru carne, cât și pentru ouă sau pui, fermierul vrea să se extindă. Struțul a devenit tot mai căutat. Carnea este mult mai sănătoasă decât păsările tradiționale, dar este și mult mai scumpă.
La poalele munților, in comuna Baia de Fier, din Gorj, Florin creste 12 struti. Nu sunt greu de ingrijit, nu sunt pretentiosi, dar au nevoie de multa hrană. Pentru ca tot mai multa lume il cauta sa cumpere carne sau oua de strut, tanarul fermier are in plan sa-si mareasca afacerea.
Desi la inceput, nu a fost privita cu prea multa incredere ideea sa de afacere, acum tanarul este sustinut de intreaga familie. Toata lumea pune umărul pentru ca strutii sa fie ingrijiti ca la carte.
Carnea de strut este tot mai cautata pentru ca este saraca in colesterol. Contine doar 2% grăsime, comparativ cu cea de vită, care poate ajunge chiar şi la 15%. La maturitate, un strut poate depasi 150 de kilograme.
Fermierul spune ca dintr-un singur ou pot manca si 13 persoane. Ouale de strut sunt cautate, spun nutritionisti, si pentru ca ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vinde si oua pictate. Cele mai multe ajung peste hotare. Un astfel de ou costa peste 200 de lei si, cele mai multe, se vand in perioada sarbatorilor de Pasti.