S-au copt primele căpșune românești. Este forfotă mare în sere, unde agricultorii pregătesc deja fructele pentru vânzare. Producătorii dau asigurări că fructele sunt dulci, aromate și 100% bio. Piața de desfacere este, în continuare, o problemă pentru ei și mulți ajung să vândă căpșunile direct din sere, imediat ce sunt culese.
Vasile Nistorescu are o cultură de căpșuni în localitatea Peștișani, din Gorj. Primele fructe au început deja să se coacă și vor ajunge pe mese pofticioșilor care vor să guste căpșune românești.
În sere, producătorul investește sume importante de bani. 15 mii de lei, de exemplu, costă întreținerea culturii într-un singur an.
Pentru că a devenit cunoscut pentru gustul aromat și dulce al căpșunelor, domnul Vasile nu duce lipsă de clienți. Cele mai multe fructe le vinde direct de acasă. Oricum piața de desfacere este o problemă fără prea multe soluții pentru producători.
Un kilogram de căpșune se vinde cu aproximativ 15 lei.