File de lavrac la abur

Ingrediente:

– File de lavrac  (biban de mare) 150-200g. Poate fi și dorada și somon ori barbun.

– Fasole verde întreagă congelată 100g.

Pot fi dovlecei, brocoli, sparanghel.

– Doi căței de usturoi feliați,

– Ojumătate de lămâie,

-5-6 roșii cheery,

– O lingură ulei de măsline,

– Aceto balsamico cremă,

– O linguriță oregano,

– Sare de mare,

– Piper,

Preparare :

Se pregătește o bucată de folie de aluminiu cam de mărimea a două coli A4. Se pliază la jumătate. Se pune în mijlocul uneia dintre cele două jumătăți uleiul de măsline. Se ung cu el atât folia, cât și fileul de pește, se sărează, se piperează. În mijloc, pe porțiunea unsă se așază fasolea verde amestecată cu usturoiul, roșiile cherry tăiate jumătăți și cu  oregano. Se sărează se piperează și se stropește cu aceto balsamico cremă. Peste legume se așează fileul de lavrac și peste toate se stoarce lămâia. Folia liberă se suprapune peste cea cu ingrediente, după care pachetul se sigilează prin pliere, incepând dintr-un colț  perfect etanș. Se așază pe grill sau într-o tigaie incinsă, sub care avem foc mediu.

În momentul în care temperatura din interiorul pachetului este suficient de mare, se vor forma aburi care vor face pachetul să se umfle. Din acel moment, în maxim 10 minute oprim focul. Preparatul este gata ! Înainte de a deschide pachetul, acesta trebuie ințepat pentru a ieși aburul.

 

Rețetă preparată de Gabi Magerie



Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare