Memoria loculu – Conacul Otetelișanu din Benești-Vâlcea

Patrioți, filantropi și iubitori de cultură națională, boierii Otetelișeni au influențat istoria locului și a regiunii Oltenia. Printre ei se numără: Ilie Otetelișanu, ctitorul bisericii Sf.Ilie din Craiova, Iancu Otetelișanu, directorul Teatrului Național din București, frații Grigore și Iordache Otetelișanu, care au înființat Școala Primară de Fete Lazaro-Otetelișanu (actualul Colegiu Național Elena Cuza din Craiova), Petrache Poenaru, nepotul acestora, inginer, matematician, membru al Academiei Române și inventator al tocului cu rezervor. Vă invităm să descoperiți acest minunat conac al boierilor Otetelișeni, ridicat la sfârșitul secolului al XVII-lea, care în prezent, este renovat și reconstituie atmosfera boemă a vremurilor de altădată.

cameraman: Ionuț Șerban
editor imagine: Lucian Popa
realizator: Simona Carauleanu


Despre Memoria locului

O emisiune care isi propune sa descopere poveştile ce stau încă ascunse în zidurile, uneori în ruină, ale culelor olteneşti, ale conacelor boiereşti, sau în lemnul vechilor biserici, dar și să îmbunătățească percepția publică asupra patrimoniului.


Simona Carauleanu

Este licenţiată în jurnalism, lucrează în presă din 1996 şi a început ca reporter la un post local de radio din Craiova. Şi acum îşi aminteşte […]


Emisiuni Recente


Articole similare