Zeci de primari din Argeş s-au înscris la concursul anual de tăiat porci care a avut loc la Conacul Goleştilor, în Argeş. Nimeni nu pleacă acasă cu vreo bucățică de carne. O parte se gătește acolo, din care se mănâncă oricine e prezent, iar restul, mai mult de o tonă de carne, va ajunge la centrele de plasament și azilele de bătrâni din județ.
Mii de oameni au fost la cel mai așteptat eveniment tradițional din Arges. Este al nouălea an consecutiv când primarii se mobilizează să facă rost de porci și sa ii taie într-un cadru organizat. Și anul acesta zeci de primari s-au dus la Conacul Goleștilor cu porci intre 80 și aproape 300 de kilograme fiecare, i-au sacrificat românește și i-au tranșat.
Evenimentul are, dincolo de tradiție, o conotație caritabilă, toată carnea, o tonă și jumătate, merge catre nevoiașii instituționalizați.
Porcii au fost sacrificaţi şi tranşaţi și vor lua drumul centrelor de plasament și azilelor de bătrâni.