Numărul fermierilor din Olt care aleg să cultive legume crește de la un an la altul. Cea mai mare fermă de legume din județ se întinde pe o suprafață de aproape 60 de hectare. Legumicultorul care deține ferma se declară mulțumit de profitul adus, iar valorificarea se face în depozite engros.
Inginerul Teodor Riză din localitatea Cezieni se numără printre fermierii care cultivă de mai mulți ani legume, iar de puțin timp are și o cultură de căpșuni. A pornit de la câteva ha, iar suprafața cultivată a crescut an de an până a ajuns să depășească 55 de hectare, devenind cea mai mare fermă de legume din județ și una dintre cele mai mari din țară.
Legumele cultivate în fermă, în sistem protejat sau în câmp, sunt ajutate să se dezvolte cu sprijinul îngrășământului organic natural produs de râme, dar și cu ajutorul sistemului de irigații. Fermierul are peste 30 de angajați.
Specialiștii Direcției Agricole Olt testează an de an, prin sondaj, periodic calitatea legumelor produse de fermierii din județ. Până acum nu au existat niciun fel de probleme.