O destinație excelentă pentru o excursie în care să te bucuri atât de peisaje frumoase cât și de niște preparate delicioase este Eibenthal, o localitate unde trăieşte o mică comunitate de cehi de pe Clisura Dunării.
Peisaje pitorești, aer curat, săteni primitori și delicatese culinare din bucătăria cehă. Sunt doar câteva dintre ingredientele unei vacanțe reușite în această perioadă, în sălbăticia muntelui, în satul de cehi, din Mehedinți.
In Eibenthall turismul a început în 2006, după ce locuitorii din această zonă care se ocupau cu mineritul au rămas fără locuri de muncă.
În ultimii ani, vizitatorii sunt tot mai numeroși, iar cei mai mulți oaspeți vin din Cehia. Anul acesta însă, din cauza pandemiei, tot mai mulți turiști români au ales ca destinație de vacanță Einebthall. Pentru o noapte de cazare cu micul dejun inclus nu plătiți mai mult de 70 de lei, de persoană.
Drumeții montane sau o plimbare cu barca pe Dunăre sunt câteva din atracțiile zonei, iar preparatele culinare din bucătaria cehă, merită încercate.
Mai mult, aici în luna august are loc unul dintre cele mai mari festivaluri din sud-estul Europei, festivalul Banat care aduce în fiecare an la Eibenthall, peste 2 .000 de turiști din toată Cehia.
Sursa: stiri.tvr.ro