Rețeta de joi: Ciorbă de verdețuri cu fidea

Ingrediente:

1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş)
3 – 4 cartofi
2 morcovi
2-3 cepe
100 g fidea
sare
4 l apă
1 legă­tură leuştean
1 legătură mărar
1/2 l suc de roşii
4 linguri ulei

Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai cartofii cubuleţe, morcovii rondele, toci ceapa şi le pui la fiert într-o oală de 6 I în apă şi sare.


Când sunt pe jumătate fierte, adaugi verdeaţa tocată mărunt, inclusiv leuşteanul şi mărarul şi după 10 minute sucul de roşii. Laşi la fiert 10 minute, după care pui fideaua şi potriveşti gustul de sare.

Le mai fierbi împreună 5 minute, apoi iei oala de pe foc şi torni uleiul.

Poftă bună!

Etichete: ,

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Vedere cu olteni – Spahii

Echipa „Vedere cu olteni” ajunge în satul Spahii din comuna Turburea, județul Gorj. Doru Ciolacu încearcă sa afle, din vatra satului, care este legatura între numele […]