Ingrediente:
1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş)
3 – 4 cartofi
2 morcovi
2-3 cepe
100 g fidea
sare
4 l apă
1 legătură leuştean
1 legătură mărar
1/2 l suc de roşii
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai cartofii cubuleţe, morcovii rondele, toci ceapa şi le pui la fiert într-o oală de 6 I în apă şi sare.
Când sunt pe jumătate fierte, adaugi verdeaţa tocată mărunt, inclusiv leuşteanul şi mărarul şi după 10 minute sucul de roşii. Laşi la fiert 10 minute, după care pui fideaua şi potriveşti gustul de sare.
Le mai fierbi împreună 5 minute, apoi iei oala de pe foc şi torni uleiul.
Poftă bună!