Rețeta de joi: Ciorbă de vită (rețetă veche)

Un preparat foarte gustos care se pregătea la nunțile de odinioară cu mare succes. Se gătea “din mult”, în ceaune mari și se servea fierbinte cu ardei iuți (țâri) copți în spuză.

 

Ingrediente:
1 kg carne de vită cu os (cam 750-800 g să fie carne macră)
1 ceapă mare (cam 200 g)
2 morcovi
1 ardei gras mare
Pătrunjel sau păstârnac rădăcină – 1 buc
O rădăcină de țelină – 200 g
Fasole verde 150 g
Mazăre 100 g
2 cartofi potriviți
3-4 roșii proaspete sau 400 g roșii în bulion
sare
Leuștean
Pătrunjel verde
Mărar
Oțet pentru acrit
100 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se curăță și se toacă legumele. Intr-o oală încăpătoare se pune carnea de vită la fiert și se spumuiește mai apoi foarte bine.


Se călește ceapa și morcovul într-o tigaie până când acestea își schimbă culoarea și se pun în oală în momentul când carnea este aproape fiartă.

Se adaugă și restul de legume. Spre final se pun roșiile decojite și mărunțite, apoi, la final se acrește cu oțet, după gust. La final se toacă pătrunjel, mărar și leuștean și se presară in farfurie.

Poftă bună!

Etichete: ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


România în bucate – Țăst Show la Baia de fier, Gorj

De la ora 11.00, la TVR Craiova , vă așteptăm cu o nouă ediție a emisiunii Romania in bucate , realizată de echipa de la TVR Craiova. Am pregătit rețete oltenești delicioase într-un #tastShow, în Baia de Fier, mulțumită gazdei noastre minunate, Cosmin Gheorghe Băleanu, iar atmosfera a fost dată de piesele oltenești interpretate de […]

Regiunea în obiectiv – 10.06.2021

„Regiunea în Obiectiv”,  ora 16.00,  TVR Craiova. Teme și invitați: 1.OFERTA EDUCAȚIONALĂ-UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA –  prof.univ.dr.ing DUMITRU NICOLAE prorector  Programe de studii şi asigurarea calităţii /Universitatea din Craiova. 2. FESTIVALUL DE DANS CONTEMPORAN CONNECT, Craiova17-20 iunie 2021- CAMELIA NEAGOE responsabil comunicare Asociația DeLaZero. 3. ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE PE RÂUL OLT/Programul ,, Cu Apele Curate,, OANA […]

Regiunea în obiectiv – 08.06.2021

La ,,Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova și TVR3, discutăm despre PROMOVAREA PRODUSELOR  AGROALIMENTARE  LOCALE, workshop regional organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale . Ne sunt alături cu explicații de specialitate: GEORGE-AURELIAN CĂȚEAN secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și BOGDAN CHIRVĂSUȚĂ inginer horticol, manager firmă digitalizare producție […]

Regiunea în obiectiv – 04.06.2021

Despre proiecte de cercetare, oferte educaționale și programe de voluntariat la Universitatea din Craiova, discutăm  astăzi, la Regiunea în Obiectiv, de la ora 16.00, cu dl DAN SELIȘTEANU – prorector Cercetare științifică și relații cu mediul economic,  UCV. Apoi, ne dă detalii despre NATALCARE – Program de informare, conștientizare și îngrijire a gravidei și copilului, […]

Regiunea în obiectiv – 02.06.2021

Despre ECOFEST – ediția 2021, 7-13 iunie Craiova, vorbim împreună cu doi dintre organizatori: Lavinia Șandru – fondator Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Doru Dinu Glăvan – președinte UZPR. Apoi, Irinel Cănureci – șef secție etnografie Muzeul Olteniei Craiova, ne invită la vernisajul expoziției ,,Cămașa cu altiță”. Detalii, în emisiunea ,,Regiunea în Obiectiv”, de la […]