Rețeta de joi: Ciorbă de vită (rețetă veche)

Un preparat foarte gustos care se pregătea la nunțile de odinioară cu mare succes. Se gătea “din mult”, în ceaune mari și se servea fierbinte cu ardei iuți (țâri) copți în spuză.

 

Ingrediente:
1 kg carne de vită cu os (cam 750-800 g să fie carne macră)
1 ceapă mare (cam 200 g)
2 morcovi
1 ardei gras mare
Pătrunjel sau păstârnac rădăcină – 1 buc
O rădăcină de țelină – 200 g
Fasole verde 150 g
Mazăre 100 g
2 cartofi potriviți
3-4 roșii proaspete sau 400 g roșii în bulion
sare
Leuștean
Pătrunjel verde
Mărar
Oțet pentru acrit
100 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se curăță și se toacă legumele. Intr-o oală încăpătoare se pune carnea de vită la fiert și se spumuiește mai apoi foarte bine.


Se călește ceapa și morcovul într-o tigaie până când acestea își schimbă culoarea și se pun în oală în momentul când carnea este aproape fiartă.

Se adaugă și restul de legume. Spre final se pun roșiile decojite și mărunțite, apoi, la final se acrește cu oțet, după gust. La final se toacă pătrunjel, mărar și leuștean și se presară in farfurie.

Poftă bună!

Etichete: ,


Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. A început în presa scrisă, iar la TVR Craiova este angajat de 12 ani. A debutat în televiziune ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Regiunea în Obiectiv – 13.05.2021

La „Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova, vă invităm la spectacole-premieră ale Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova , cu public în sală. Este alături de noi: Vlad Drăgulescu – director artistic. Apoi, sărbătorim „Săptămâna Națională a Voluntariatului” împreună cu Mihai Radovici, absolvent al Universității din Craiova , implicat activ în proiecte […]

Regiunea în obiectiv – 11.05.2021

Astăzi, la „Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova și TVR3, discutăm despre proiectele pentru susținerea copiilor derulate de World Vision România, împreună cu Georgeta Ungureanu – reprezentant zonal. Apoi, este alături de noi Nicușor Roșca – prefect de Dolj, care ne vorbește despre maratonul vaccinării de la Craiova, aflat în desfășurare […]

Regiunea în obiectiv – 07.05.2021

Astăzi, la „Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova, vă prezentăm programul spectacolelor  cu public, din acest weekend, la Craiova. Sunt alături de noi: Adriana Teodorescu – manager Teatrul Colibri și Ramona Bădescu – PR Filarmonica Oltenia. Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

Regiunea în obiectiv – 05.05.2021

Astăzi, la ,, Regiunea în Obiectiv”, de la ora 16.00, pe TVR Craiova, discutăm despre proiectele europene pentru susținerea  performanței ale  Colegiului Național Carol I Craiova, împreună cu DANIEL ION- directorul instituției . Apoi, vă invităm la premiera cu public a spectacolului ,,Pescărușul” care va avea loc pe 7 și 8 mai la sala Atelier […]

România în bucate – Țăst Show la Desa

Echipa de la TVR Craiova vă așteaptă cu noi rețete oltenești, la emisiunea Romania in bucate. Nu ratați, așadar, un #tastShow realizat la Desa, alături de gazde minunate, ingrediente delicioase, joc și voie bună.🎼 Vizionare plăcută!🥖🧂👩‍🍳