Rețeta de joi: Ciorbă de vită (rețetă veche)

Un preparat foarte gustos care se pregătea la nunțile de odinioară cu mare succes. Se gătea “din mult”, în ceaune mari și se servea fierbinte cu ardei iuți (țâri) copți în spuză.

 

Ingrediente:
1 kg carne de vită cu os (cam 750-800 g să fie carne macră)
1 ceapă mare (cam 200 g)
2 morcovi
1 ardei gras mare
Pătrunjel sau păstârnac rădăcină – 1 buc
O rădăcină de țelină – 200 g
Fasole verde 150 g
Mazăre 100 g
2 cartofi potriviți
3-4 roșii proaspete sau 400 g roșii în bulion
sare
Leuștean
Pătrunjel verde
Mărar
Oțet pentru acrit
100 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se curăță și se toacă legumele. Intr-o oală încăpătoare se pune carnea de vită la fiert și se spumuiește mai apoi foarte bine.


Se călește ceapa și morcovul într-o tigaie până când acestea își schimbă culoarea și se pun în oală în momentul când carnea este aproape fiartă.

Se adaugă și restul de legume. Spre final se pun roșiile decojite și mărunțite, apoi, la final se acrește cu oțet, după gust. La final se toacă pătrunjel, mărar și leuștean și se presară in farfurie.

Poftă bună!

Etichete: ,

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare


Vedere cu Olteni – Capul plecat

La „Vedere cu Olteni” pornim din nou, alături de Doru Ciolacu, pe ulițele satelor din Oltenia pentru a afla, din înțelepciunea populară, semnificația proverbului „Capul plecat […]