O rețetă de post foarte gustoasă, succes garantat.
Ingrediente:
1 mănunchi de ciuperci Pleurotus
1 ceapă
2 ardei kapia
1 morcov
3 roşii decojite sau o cutie de roșii cuburi
1 pătrunjel rădăcină
1 linguriţă chimen măcinat
1 linguriţă tarhon
50 ml ulei
1 lingură boia dulce
3-4 felii ardei iute
un cartof
Mod de preparare:
Cureți ciupercile și le tai cubulețe. Cureţi ceapa şi o tai mărunt şi la fel procedezi şi cu ardeiul. Morcovii şi pătrunjelul îi tai cubuleţe. Roşiile le decojeşti şi le feliezi.
Pui uleiul la încins şi căleşti ciupercile, ceapa şi ardeiul timp de 1-2 minute, după care adaugi morcovii şi pătrunjelul feliat şi căleşti mai departe până când morcovii se înmoaie pe jumate. Adaugi apoi boia dulce, roşiile tăiate şi cartoful tăiat cubulețe.
Amesteci, condimentezi cu chimen măcinat şi tarhon şi stingi totul cu 3 l de apă. Adaugi sare după gust şi feliile de ardei iute. Laşi să fiarbă până morcovii sunt pătrunşi.
Poftă bună!