O supă ușoară, de sezon, când tarabele sunt pline de dovlecei proaspeți, ieftini și buni. Un preparat cum rar întâlniți ca prospețime a aromelor.
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline;
1 lingura unt;
1 ceapa, tocată;
900 gr dovlecei, feliați;
1 linguriță oregano uscat;
600 ml supă;
115 gr brânză rasă;
300 ml smântână;
sare si piper;
oregano, braânză și smântână pentru servire, fulgi de ardei iute (opțional) pentru decor.
Mod de preparare:
Incalziti uleiul și untul într-o oală. Adăugați ceapa și gătiți 5 minute, amestecând des, să nu se lipească. Incorporați dovleceii, oregano, sare, piper și gătiți 10 minute, amestecând des.
Incorporați supa și aduceți la fierbere. Acoperiți parțial cu un capac și gatiți, amestecând ocazional, pentru 30 de minute. Incorporați brânză rasă.
Procesati la blender până se omogenizează.
Incorporați smântâna și încălziți din nou supa, dar nu lasați să fiarbă. Asezonați, după gust, cu sare si piper.
Impărțiți în boluri, garnisiți cu smântână, brânză și oregano. Serviți când e caldă, opțional cu crutoane de pâine prăjită.