România în bucate- #țăstShow oltenesc la Calafat

Încă o ediție savuroasă cu bucate oltenești, de această dată, pregătite cu ajutorul gazdelor noastre din Calafat: prietenii Piță Gligă și Marian Pencu. Nu au lipsit momentele de veselie și cântec oltenesc, precum și poveștile de la ceaun.

Ce avem în meniu:
-saramură de pui lăutărească
-carne de porc la ceaun

-pește la grătar.

Saramura este specială pentru că, prin părțile acestea, pentru un gust intens, se fierbe ceapă în apa pentru zeamă, se folosesc roșii coapte pe grătar și puiul se gătește domol la jar.

După ce sunt gata și peștele și carnea de porc la ceaun, servim cu o mămăligă și bineînțeles, cu un vin bun.

O ediție de colecție, de urmărit!
Pentru mai multe rețete și povești din toată țara, fiți cu ochii pe TVR 2 și pe pagina de facebook a emisiunii, Facebook Romania in bucate.

Etichete:


Simona Muşuroi

Lucrează la TVR Craiova încă de când era studentă, din anul 1999. Absolventă a Facultății de Litere din Craiova, secția Română-Spaniolă. Debutează ca moderatoare a emisiunii de divertisment „Care pe care”.

Doru Ciolacu

Doru Ciolacu lucrează în presă din 1994. La TVR Craiova a debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe.


Emisiuni Recente


Articole similare