Actual Regional – 23.11.2023

Circulaţia rutieră actuală este mult mai intensă decât în trecut și asta ca urmare a creșterii numărului de autovehicule pe șosele, dar și a performenței autoturimelor. Din această cauză statisticile arată că anual foarte mulţi oameni îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie.

Siguranţa în trafic ar trebui să fie una dintre temele centrale în educaţia oricărui copil, urmărindu-se dezvoltarea de atitudini şi comportamente responsabile, care să fie transferate apoi către alte competențe esenţiale ale personalităţii individuale.

Despre educația rutieră, prevenirea accidentelor, consumul de alcool și droguri la volan vom discuta astăzi, la Actual regional, alături de invitații noștrii:
Cms.șef EMIL ZUICAN, Serviciul Rutier Dolj
MARIN FLORIȚA, director școală de șoferi

Moderator: Constantin Craitoiu, sociolog
Realizator: MARGA BULUGEAN, jurnalist
Editor imagine: RAMONA POPA


Despre Actual Regional

Împreună cu invitații noștri analizăm cele mai importante subiecte ale momentului din cele două sisteme vitale pentru evoluția societății de mâine.
De la ora 18:30, la TVR Craiova și online pe TVR+.


Constantin Crăițoiu

Sociolog. Predă metodologia cercetării, marketing social și studii culturale la Facultatea de Științe Sociale, Universitatea din Craiova.


Emisiuni Recente


Articole similare


Actual Regional- 25.01.2024

În 2020, România avea cele mai ridicate rate ale mortalității din cauze evitabile și tratabile din UE, arată raportul OECD/ România: Profilul de țară din 2023 […]

Actual Regional – 24.01.2024

🎬 Vă invităm la o dezbatere istorică despre evoluția statului român modern. 🎤Tema esențială fiind Unirea Principatelor Române. Împreună cu invitații noștri vom analiza următoarele teme […]

Actual regional – 18.01.2024

Pandemia Covid-19 a schimbat abordările în învățământ în toată lumea. Acestora li se adaugă, însă și provocările evoluțiilor tehnologice. Inteligența Artificială aduce schimbări și mari emoții […]