Peste 30 de primari din Argeş s-au înscris la concursul de tăiat porcul care a avut loc azi la Conacul Goleştilor, în Argeş. Nimeni nu pleacă acasă cu ceva, o parte se gătește acolo, iar restul, mai mult de patru tone de carne vor ajunge la centrele de plasament și azilele de bătrâni din județ.
Este al șaptelea an consecutiv când primarii din Argeş se mobilizează să facă rost de porci și să ii taie într-un cadru organizat. Anul acesta 30 de primari s-au dus la Conacul Goleștilor cu porci între 80 și 320 de kilograme, i-au sacrificat românește și i-au tranșat.
Şorici, pomana porcului, sarmale, mămăligă, brânză, ţuică fiartă, vin fiert, cozonac şi alte preparate, dar şi muzică bună, cam acestea au fost ingredientele care au adunat la Conacul Goleşti sute de reprezentanţi de la peste 30 de primării din Argeş, dar și pe toți cei care-au vrut să mearga la tăiat de porc. Cine s-a nimerit acolo poate spune ca a sărbătorit Crăciunul culinar mai devreme.
Porcii au fost sacrificaţi şi tranşaţi și vor lua drumul centrelor de plasament și azilelor de bătrâni. La anul, primarii promit să păstreze tradiţia tăierii porcilor, iar carnea să fie, ca şi anul acesta, donată celor nevoiaşi.