O familie din Dolj reuşeşte an de an să obţină medalii de aur, la competiţii internaţionale, pentru uleiul de măsline pe care îl produce. Recent, uleiul realizat de craioveni în Grecia a fost dublu medaliat cu aur într-un concurs în care au fost evaluate peste opt sute două zeci de tipuri de ulei din toată lumea.
Cătălin Adam a pornit această afacere acum cinci ani împreună cu soţia. De fiecare dată produsele lor au fost recunoscute şi apreciate de specialişti.
În fiecare an, uleiurile produse de craioveni au obţinut recunoaşterea internaţională.
Uleiurile de măsline produse de craioveni sunt obţinute în perioade diferite ale anului, după o procedură bine stabilită de specialişti. Ei vin pe piaţă cu mai multe feluri de ulei.
Pentru a produce uleiul dorit, plantaţia de măsline din Grecia este întreţinută după regulile impuse de craioveni şi specialistul lor. Extracţia uleiului se face în fabricile greceşti, cu aceeaşi tehnologie pe care o folosesc şi producătorii autohtoni. Oamenii au început să ştie să aprecieze uleiul de măsline şi de aceea vânzătorii sunt atenţi la solicitările lor.
La Berlin, la concursul de acum trei săptămâni, au participat 450 de firme cu 820 de tipuri de ulei. Craioveanul a obţinut două medalii de aur şi una de argint. În acest an, a obţinut şi o altă distincţie, în premieră.
Peste câteva zile aşteaptă răspunsul şi de la concursul de la Londra.


















