„Dolju-n bucate de 10“ , ediție aniversară, a fost sărbătorit astăzi la Casa Universitarilor din Craiova. Evenimentul atât de îndrăgit aduce în prim plan bucătăria tradițională oltenească, meșteșugurile specifice zonei Olteniei, dar și oameni ai locului, păstrători de tradiții, care duc mai departe obiceiurile străbune.
A fost o ediție “de zece” care a adus laolaltă oameni care au promovat bucatele specifice zonei, meșteri populari dar și artizani. Invitații s-au bucurat de bucate care le-au adus aminte de gustul copilăriei, preparate cu multă dragoste și pricepere de gospodine – pâine-n țăst, turte coapte și prăjite, prăjituri, dulcețuri, vin, țuică și rachiu, raci umpluți, ouă roșii, brânză, ajvar, păstrăv ca la Ohrid, orez la tuci, pui copt pe pâine, lutiniță, saramură de pește, păpuși de dragavei sau cozonaci.
Și pentru că bucătăria tradițională românească merge acompaniată de muzică populară, nu au lipsit cântecele interpretate de soliști precum Luiza Turcu, și Alexandru Lilea și Ansamblurile folclorice „Hora Desnățuiului“ de la Bârca și „Bordeiașul“ din Bechet care au completat atmosfera de sărbătoare.
Donațiile strânse în urma acestui eveniment vor merge către Asociația Bucurie pentru Viață – Tabăra Bucuriei, ale cărei programe vizează copiii din Oltenia cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni medicale grave.