Zeci de mii de olteni încearcă anual să obțină permisul auto. Mai puțin de jumătate dintre ei reușesc să obțină carnetul de șofer. Cea mai grea probă pentru candidați se dovedește a fi cea în care trebuie să-și demonstreze cunoștințele teoretice. Examinatorii susțin că aspiranții la permis vin nepregătiți din școlile de șoferi.
Peste 14.000 de olteni încearcă an de an să obțină permisul de conducere. Majoritatea se prezintă de mai multe ori să susțină sala până când reușesc să răspundă corect la cel puțin 22 din cele 26 de întrebări.
Cea mai grea probă pentru obținerea permisului de conducere se dovedește a fi cea teoretică, unde procentul de promovabilitate este de 45%, în timp ce la sală acesta se ridică la 62%. Examinatorii pun situația pe emoțiile candidaților dar și pe lipsa de pregătire a candidaților care ies din școlile de șoferi.
Instructorii auto recunosc că absolvenții școlilor de șoferi nu prea trec pe la cursurie de legislație și, invocând diverse motive, preferă să învețe singuri.
Anul trecut, la nivelul județului Olt, din cei peste 14.000 de candidați care au susținut proba teoretică doar 44,81% au reușit să promoveze iar la proba practică doar 62,10% din cei peste 10.000 de candidați au putut să se bucure de obținerea permisului de conducere.