O cooperativă agricolă din comuna Dobrun, județul Olt, produce făină integrală de grâu și secară măcinată lent cu o moară automatizată cu pietre. Moara face parte dintr-un proiect european de două milioane de euro, alături de utilaje moderne și patru silozuri. Cooperativa cultivă numai soiuri românești de grâu și secară pentru ca pe masa consumatorilor să ajungă o pâine românească sănătoasă.
Cooperativa agricolă din Dobrun s-a înființat în 2018 din inițiativa a 5 fermieri, dar astăzi numără peste 30 de membri asociați și lucrează o suprafață de peste 300 de hectare.
Grâul și secara sunt cultivate pe o suprafață de peste 160 de hectare. Recolta este stocată în cele 4 silozuri și apoi este transformată în făină integrală în moara cu pietre. Măcinarea este lentă, la temperatură controlată pentru ca grâul și secara să nu piardă din calitățile nutritive.
Făina integrală de grâu și secară de la Dobrun se vinde prin magazinul online al cooperativei, prețul unui pachet de bază fiind de 85 de lei și cuprinde 5 kg de făină de grâu și 5 kg de făină de secară.

















