Foarte multe legume aduse din gospodărie, pește de Dunăre, leuștean din belșug și un cărbune stins în ceaunul plin cu delicatese, pentru gustul perfect. Sunt ingredientele unei ciorbe reușite de pește, pe care bucătari pricepuți au pregătit-o zilele acestea la festivalul Trescovăț, organizat la Svinița în Clisura Dunării. Totul spre încântarea vizitatorilor, care au venit la manifestare curioși, dar și pofticioși să deguste un preparat delicios, făcut doar cu ingrediente naturale.
De la Gorj, la Mehedinți, Caraș-Severin sau Olt, bucătarii au venit la festival cu fel de fel de rețete. Cele mai apreciate au fost, desigur, cele pentru ciorbă de pește.
La festivalul ciorbei de pește au venit și bucătari pregătiți să încânte și alte gusturi. Au gătit saramură din pește, dar și pastramă de oaie, oaie la ceaun, puse lângă o mămăliguță caldă.
Festivalul Trescovăț este la prima ediție culinară, dar pofticioșii care au venit să deguste bunătățile au fost umeroși și de peste tot din țară.
Pentru jurizarea celei mai bune ciorbe de pește au venit bucătari experimentați chiar și din țara vecină, Serbia. Dar cel mai bun juriu au fost turiștii, care au degustat și au dat note maxime bunătăților.














