După o vară în care au putut să respire, industria Horeca se pregătește să treacă, din nou, printr-o perioadă grea. Numărul de îmbolnăviri crește de la o zi la alta, iar autoritățile introduc progresiv restricții. Patronii restaurantelor cer ca localurile să funcționeze normal în condițiile în care accesul este permis doar pe baza certificatului Covid.
Restaurantele și barurile din Craiova se confruntă cu o scădere mare a numărului de clienți, având în vedere că mai pot primi doar clienți care pot face dovada vaccinului, a unui test negativ sau a trecerii prin boală.
Proprietarii de restaurante și baruri spun că în ultimele zile au fost nevoiți să refuze clienți fără certificat Covid și se tem că vor fi nevoiți să se axeze din nou pe comenzile la domiciliu.
Recent, industria Horeca a cerut Guvernului ca restricțiile să nu mai vizeze acest sector, iar restaurantele să nu se închidă mai devreme, având în vedere că accesul la interior se face doar pe baza certificatului Covid.
Certificatul Covid este obligatoriu și pentru accesul în săli de spectacol și concerte, la cinematografe sau în săli de sport.
Etichete: certificat Covid, HoReCa