Masa de sărbători va fi mai scumpă, anul acesta, mai ales pentru cine nu locuiește la țară și nu a crescut porc. Creșterea prețurilor la carne, de exemplu, îi afectează în special pe pensionarii cu venituri sub 1 500 de lei, care își fac socotelile cu mare atenție și se uită de două ori la marfa expusă în galantare înainte să cumpere.
Deși este forfotă în magazine și carmangerii, mulți vâlceni spun că vor cumpăra mai puțină carne anul acesta, atât cât să respecte tradiția și să marcheze Crăciunul.
Mai puțin afectați de preturile piperate se declară persoanele care locuiesc la țară și care vor sacrifica porcul crescut in propria gospodărie.
Anul acesta, un kilogram de pulpă de porc costă, în hala din centrul Râmnicului, între 18 si 25 de lei. Kilogramul de carne de porc de lucru se vinde cu 16 lei, în timp ce pentru un kilogram de ceafă vâlcenii trebuie să scoată din buzunare în jur de 30 de lei. La preț de trufanda se vinde și în acest an soriciul de porc. Un kilogram costă 120 de lei.