Oaspeți pentru un sfârșit de săptămână, la o podgorie și implicați în procesul de pregătire a vinului. Este un fel de pachet turistic nou în România, pe care îl propun celor pasionați de tainele artei preparării vinului, reprezentanții unei crame din Corcova, Mehedinți. Programul celor două zile ale evenimentului conține participarea la culesul strugurilor, înlăturarea ciorchinilor și apoi zdrobirea boabelor de struguri. Oaspeții vor mai lua parte, desigur, la petreceri cu degustare de vinuri nobile, picnicuri în vie cu pâine aburindă coaptă la țest și alte preparate tradiționale, pentru ca turiștii să fie introduși în atmosefra unei vieți rurale cât mai autentice.
Aceste domn face parte dintr-un grup de 30 de persoane, venit tocmai de la Cluj, ca să trăiască experiența unei zile în podgorie. După o seară cu degistări de vinuri, turiștii au trecut la cules. Chiar dacă unii recunosc că-s mai familiarizați cu degustatul.
După muncă urmează distracția, la un picnic la marginea podgoriei. Aici pâinea la țest și bucatele tradiționale sunt la înălțime. Lângă ele turiștii se bucură de parfumul unui pahar de vin alb, roșu sau roze, după preferințe.
Evenimentul, care poate fi un concept nou de turism în România, care trezește un mare interes a fost organizat de această doamnă de profesie enolog.
Reprezentanții cramei spun că astfel de manifestări nu doar că sunt foarte distractive, dar îi și ajută să promoveze vinurile produse aici.
Turiștii vor avea și o sticlă din vinul la a cărui pregătire au luat parte, dar vor intra în posesia ei abia peste un an, pentru că până atunci, va rămâne la învechit, în sticle etichetate cu numele fiecăruia dintre turiști.