Cam tot ce aveau prin cămara bunicii, bunătăți pregătite cu multă dragoste după rețete vechi scoase de la dospit, au adus cehii din Banat, în acest sfârșit de săptămână, la Băile Herculane. Este vorba de prăjituri făcute în casă, pe care gospodinele din satele cehești din Banat le pregătesc pentru „Dulcele bunicilor”. O manifestare organizată în fiecare toamnă, la sfârșit de septembrie, în stațiunea bănățeană, la care acesta au venit să deguste bunătățile sute de vizitatori, pofticioși.
Doar ce s-a dat startul degustării și pofticioșii au și luat cu asalt mesele pline cu bunătăți făcute de gospodinele cehe din satele bănățene. Dacă la edițiile trecute au fost prezente doar gospodine din Banatul Montan, anul acesta au pus la plămădit prăjituri făcute după rețeta bunicii și au venit la manifestare gătite frumos, în straie tradiționale, și gospodine din zona Timișoarei sau din județul Arad.
Veniți la Herculane din toate zonele țării vizitatorii standurilor abia așteptau să se dea undă verde degustării, astfel că au luat cu asalt mesele cu bunătăți.
Băile Herculane a fost orașul ales ca loc de desfășurate a manifestării pentru că organizatorii își doresc să facă cunoscute bunătățile pentru cât mai mulți turiști.
De altfel, toamna e plină de surprize la Băile Herculane, pentru că weekend-ul viitor e sărbătorită răchia de Banat în stațiune, așa că turiștii sunt invitați la degustare.
















