Cercetători, profesori şi studenţi dezbat în aceste zile la Craiova probleme de actualitate care afectează societatea: schimbările climatice, securitatea alimentară şi nevoia de practici agricole sustenabile. Totul în cadrul simpozionului internaţional: “Priorităţi şi perspective în horticultură, alimentaţie şi mediu”, organizat de Facultatea de Horticultură din Craiova.
În cadrul simpozionului, în holul central al Universităţii din Craiova, a fost organizată şi o expoziţie cu fructe, legume sau flori. A oferi produse de calitate, care respectă standardele de securitate alimentară este o sarcină tot mai dificilă din cauza schimbărilor climatice, spun producătorii.
Principalele provocări ale horticulturii, dar şi din domeniile conexe: biologie, ingineria produselor alimentare, peisagistică sau ingineria mediului vor fi dezbătute în cadrul simpozionului, iar specialiştii vor oferi şi soluţii pentru a avea un mediu sigur.
La această ediţie participă cadre didatice, cercetători, specialişti şi studenţi din România, dar şi din Republica Moldova, Grecia, Turcia şi Serbia.