O rasă de bovine intrată nu de foarte mult timp în atenția crescătorilor de animale de la noi, a devenit una dintre cele mai apreciate în România, iar cei care aleg să le crească sunt din ce în ce mai numeroși. Este vorba de Aberdeen Angus, foarte căutată pentru carnea cu un gust aparte, considerată o delicatesă în restaurantele de peste tot din lume.
Gigi Negrescu este unul dintre cei treisprezece fermieri din Mehedinți, care, de mai mulți ani, deține în comuna Husnicioara, o fermă în care cresc aproape 100 de văcuțe angus. Animalele pleacă din fermele din țară după ce au împlinit opt luni. Prelută de achizitori specializați, carnea ajunge pe piețele din țările arabe.
În ultimii ani, România a devenit una dintre țările aflate pe primul loc în Europa ca număr de crescători. Aceștia sunt avantajați și de o subvenție mai bună.
Carnea de vită angus este foarte apreciată și în restaurante pentru un gust și o textură aparte.
Un kilogram de carne de vită din rasa angus poate ajunge și 100 de lei.
Știrile și emisiunile postului TVR Craiova se găsesc integral și pe Youtube TVR Craiova. Abonează-te aici https://youtube.com/c/TVRCraiovaonline