Programul Regional Sud-Vest Oltenia: ghidul pentru digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Programul Regional Sud-Vest Oltenia: ghidul pentru digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, a lansat în consultare publică un nou ghid de finanțare pentru mediul privat din Oltenia.

Este vorba despre apelul de proiecte destinat Digitalizării în folosul IMM-urilor, Prioritatea 2: Digitalizare în beneficiul cetățenilor și al firmelor, Obiectivul specific 1.2: Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice, Acțiunea 2.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și are o alocare financiară de 21.126.000 euro. Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90% din valoarea eligibilă a investiției, în limita plafonului de minimis, respectiv echivalentul în lei a 75.000 euro.

Acțiuni sprijinite în cadrul apelului:

  •   adoptarea tehnologiilor și a instrumentelor digitale care conduc la inovarea modelului de afaceri;
  •    investiții în echipamente TIC;
  •    achiziția de aplicații software/licențe, resurse de stocare și procesare, tehnologii specifice de utilizare a inteligenței artificiale, securitate cibernetică;
  •    soluții IT pentru comerțul electronic.

Este obligatorie includerea în cadrul proiectului a unor măsuri de creștere a eficienței energetice (raportate la investițiile în echipamente TIC) și cele privind economia circulară, inclusiv prevenirea producerii și reciclarea deșeurilor, în cuantum de minimum 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Sunt eligibile microîntreprinderile/ IMM-urile din mediul urban sau întreprinderile mijlocii din mediul rural.

Consultarea publică este deschisă până la data de 21.09.2023. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected].

Versiunea draft a Ghidului solicitantului și anexele pot fi consultate accesând următorul link: https://www.adroltenia.ro/ghidul-solicitantului-pentru-digitalizarea-imm-urilor-in-consultare-publica/
Emisiuni Recente


Articole similare