Cantități importante de legume produse în cele două bazine legumicole din Olt pleacă zilnic spre piețe sau supermarket-uri din toată ţara. Legumicultorii reușesc, însă cu greu să facă faţă secetei și caniculei. Pentru a scoate o producţie bună udă grădinile zilnic, însă se tem că dacă nu va ploua vor rămâne fără apă în puțuri şi fântâni.
În această perioadă când seceta și temperaturile extrem de ridicate au pârjolit aproape totul în multe grădini ale legumicultorilor din Olt, sunt şi culturi care rezistă şi produc cantităţi mari de legume, pentru că oamenii udă terenurile. E vorba de culturile de legume de la câmp.
Legumicultorii olteni susțin că în această perioadă udă foarte des culturile și doar în anumite părți ale zilei. Potrivit acestora și metoda de irigare aleasă este foarte importantă și depinde de locul în care se află cultura.
Canicula a favorizat și apariția dăunătorilor.
Prețurile legumelor au crescut în această perioadă. Un kilogram de roșii se vinde în piețele din Olt cu 4 până la 6 lei kg, castraveții cu 3- 4 lei, vinetele pot fi cumpărate din piață cu aproximativ 3,5 lei, iar un kilogram de kapia cu costă între 5 şi 7 lei.