O ediție specială a unui #țăstShow realizat de echipa TVR Craiova, în comuna Brabova, din județul Dolj.
În meniu, așa cum v-am obișnuit, rețete specifice zonei, pregătite cu ingrediente naturale, savuroase, din grădină.
Începem cu o gură de țuică de prună, servită din trochiță (în imagini veți observa și recipientul din care se toarnă băutura care se numește troacă).
Prima rețetă este tocăniță cu ardei iute și praz, pentru care avem nevoie de:
-un pui de țară
-ceapă, praz
-ardei gras
-ardei iute
-roșii
-verdeață
Continuăm cu alt preparat, găină umplută:
-găină/pui de țară
-ceapă
-ciuperci
-orez
-verdeață.
Pentru desert, învățăm o rețetă interesantă de dovleac fiert în sirop și copt la cuptor.
Mulțumim gazdei noastre minunate, doamna Ilinca Butucea, artist plastic, designer vestimentar și așa cum ne-a demonstrat, bucătăreasă desăvârșită.
O ediție de colecție, de urmărit!
Pentru mai multe rețete și povești din toată țara, fiți cu ochii pe TVR 2 și pe pagina de facebook a emisiunii, Facebook Romania in bucate.