Recomandare: Gabi Magerie
Ingrediente necesare pentru 8 porții :
- 800 g piept de pui
- 3 cutii a 400 g fasole roșie din conservă
- o cutie roșii cuburi din conservă
- 60 g unt
- 30 ml ulei de măsline
- 200 g boabe de porumb din conservă
- 2-3 ardei iuți mici, roșii, uscați
- un morcov potrivit
- o ceapă roșie mare sau două mai mici
- două fire de ceapă verde
- o lingură de condimente mexicane (praf de ceapă, praf de usturoi, praf de chili, boia dulce de ardei, cumin, piper )
- două bucăți de ardei gras, colorați, potriviți
- 2 linguri worcestershire
- o lingură oțet balsamic
Pentru început, topim untul amestecat cu uleiul de măsline într-o tigaie și punem la călit ardeiul iute. Pieptul de pui se taie cuburi (cca.2cm) și se rumenește frumos peste ardeiul iute, după care se scoate pe o farfurie.
Îm aceeași tigaie, în grăsimea rămasă, se călesc în urmatoarea ordine : ceapa roșie și verde, morcovul și ardeiul gras. Adăugăm peste acestea pieptul de pui rumenit, oțetul balsamic, worcestershire și condimentul mexican, pe care le ținem la foc potrivit 7-8 min. mestecând ușor.
La final, se adaugă roșiile cuburi din conservă, iar după ce sosul scade la consistența dorită, fasolea roșie scursă și boabele de porumb.
Potrivim gustul cu sare și piper, apoi, după cca. 10 min. mâncarea-i gata. Servim alături de crutoane de pâine și roșii proaspete feliate sau tocate.
Poftă bună!