Centrele de sacrificare a mieilor pentru Paște au devenit funcționale în mai multe localități din județul Olt. Deocamdată numărul celor care își oferă animalele spre sacrificare este mic, la fel și cel al cumpărătorilor. Crescătorii de ovine și caprine speră ca centrul să fie vizitat de cât mai mulți olteni în zilele următoare și să reușească să vândă cât mai mulți miei și iezi. Prețul este puțin mai mare decât anul trecut și este 38 – 40 de lei.
Marius Valentin Pleșa din Oporelu județul Olt este primul crescător de animale care a venit cu miei și iezi în centrul de sacrificare a acestora deschis la Slatina. El pune la dispoziția celor interesați să respecte tradiția de Paște și să aibă pe masă carne de miel sute de animale de mărimi diferite. Prețul este mai mare decât anul trecut din cauza prețului la cereale. Un kilogram de carne de ied se vinde cu 38 de lei și de miel cu 40.
În prima zi de funcționare a centrului de sacrificare a mieilor deschis de Primăria Slatina au venit un număr mic de crescători, dar și de cumpărători. În funcție de prețul negociat și de bugetul alocat pentru carnea de miel, oamenii se orientează la fața locului. Deși prețul li se pare mare pentru buzunarele lor, ei îl consideră justificat.
Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a autorizat mai multe centre de sacrificare a mieilor. Primul a fost deschis duminică la Osica de Sus. În cadrul acestuia au fost sacrificați 93 de miei și iezi. Autoritățile îi sfătuiesc pe cetățeni să cumpere carnea de miel sau ied din spații special amenajate pentru a fi siguri de ceea ce cumpără. Carnea este certificată de medicii veterinari.