Craiova devine capitala gastronomiei din Europa de Est începând de vineri, 15 noiembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun. Mai multe restaurante din centrul orașului vor avea în meniu delicii culinare specifice unor țări precum: Azerbaidjan, Macedonia, Ungaria, Serbia, Grecia, Turcia, Georgia, Croația sau Bulgaria. În acest proiect sunt implicați și elevii Liceului de Industrie Alimentară din Craiova, care învață rețete inedite, de la bucătari chefi cu experiență.
Craiovenii, dar și turiștii care vor ajunge în Bănie în perioada Târgului de Crăciun, vor găsi la restaurantele din centrul orașului, pe lângă mâncăruri tradiționale românești și preparate delicioase din bucătăria grecească, turcească, bulgărească, macedoneană, croată, maghiară, azerbaidjană, georgiană, ucraineană sau sârbească.
Cei care vor să simtă gustul mâncării grecești, nu mai trebuie să meargă până în Grecia, ci găsesc astfel de preparate la unul dintre restaurantele incluse în proiect.
Rețete cu totul inedite sunt și cele specifice bucătăriei georgiene. Și astfel de preparate vor putea alege cei care ajung în Craiova.
Din cadrul proiectului “Craiova, metropolă gastronomică Est-Europeană”, fac parte și elevii Liceului de Industrie Alimentară, care pătrund în bucătăriile restaurantelor și învață rețete inedite de la bucătari iscusiți.
Astfel de rețete vor rămâne incluse în meniul restaurantelor pe tot parcursul anului. Scopul proiectului este promovarea Craiovei și a Olteniei ca destinație de interes turistic european unde pot fi descoperite, la un loc, atât ofertele gastronomice locale, dar și cele din mai multe țări est-europene.