Crescătorii de ovine din Olt au început să valorifice miei. Până la deschiderea centrelor de sacrificare, aceștia sunt vânduţi de la stână. Cererea este suficient de mare pentru ca fermierii să nu se teamă că vor rămâne cu mieii nevalorificați. Prețul unui kilogram de carne de miel este, în Olt, comparabil cu cel de anul trecut.
Relu Luță din Perieți, județul Olt crește, la acest moment, 400 de ovine și caprine. Primii miei și iezi au fost deja valorificați până la acest moment direct de la stână. Prețul mic la cereale i-a ajutat pe crescători să păstreze prețul la carne comparabil cu cel de anul trecut.
Deși mai are câteva sute de miei și iezi, fermierul nu se teme că va rămâne cu ei nevânduți. Are deja o listă cu clienții fideli care doresc să primească carnea de miel în zilele premergătoare Paștelui.
Crescătorii de ovine și caprine din Olt susțin că munca lor este una grea, dar nu se plângă pentru că fac acest lucru de când se știu. În plus, ei susțin că dacă ești dedicat acestor animale, activitatea este una profitabilă.
Autoritățile sanitar-veterinare din Olt așteaptă în această perioadă solicitări din partea primăriilor din județ pentru organizarea de puncte temporare de sacrificare a mieilor și iezilor pentru Paște. Acestea ar urma să devină funcționale de la finele săptămânii viitoare.