A mai rămas mai puţin de o săptămână până la Paște, așa că românii se gândesc deja ce o să pună pe masa de sărbători. Pe lângă carnea de miel și drob, gospodinele au început să strângă ouăle pentru vopsit. Dacă cei mai mulți preferă ouăle de găină sau de gâscă, există însă şi clienţi cu dare de mână, care le aleg pe cele exotice, cum sunt cele de struț, care sunt mult mai sănătoase. Cei care au optat pentru această afacere își rotunjesc veniturile în această perioadă, pentru că pe lângă ouăle gigant se caută și carnea de struț.
Un gorjean, care deține o fermă de struți, abia face față comenzilor în această perioadă. Marcel Negrea a început afacerea în urmă cu peste două decenii și spune că a fost o alegere bună. Paștele este una dintre cele mai profitabile perioade din an.
Un ou costă 150 de lei dacă este cumpărat direct de la fermă, iar pentru unul încondeiat clienții trebuie să scoată mult mai mult din buzunar. Afaceristul spune că sunt scumpe, dar ca dintr-un singur ou se poate sătura o familie întreagă. Pe lângă asta, un ou de struţ poate fi pictat, astfel încât să fie atracţia mesei de Paşte.
În ceea ce priveşte carnea de struţ, pofticioşii scot din buzunar pentru un kilogram în jur de 170 de lei. Prețul este unul piperat însă nutriţioniştii susţin că este o carne bogată în proteine şi nu conţine colesterol.