Zilele de sărbătoare au presupus festine culinare, iar, după mesele îmbelşugate, medicii recomandă un meniu mai uşor, din care să nu lipsească fructele şi legumele. Comercianţii din pieţele din Craiova au sperat că vor avea vânzări mai bune la verdeţuri zilele acestea, însă rămân cu marfa pe tarabe.
La orele prânzului, Piaţa Centrală din Craiova era aproape goală. Comercianţii care au venit cu verdeţuri şi legume proaspete spun că vânzările merg prost încât unii dintre ei nu reuşesc să achite nici taxa de închiriere a mesei.
Cumpărătorii, puţin la număr, spun că încă mai au din fructele şi legumele luate pentru Paşte, iar acum au venit doar pentru câteva legături de verdeaţă.
Medicii recomandă cumpătare, mai ales că multe persoane au ţinut Postul Paştelui, iar trecerea la un meniu încărcat le poate provoca probleme de sănătate.
O legătură de ceapă, usturoi sau ridichi costă un leu, iar salata ajunge şi la doi lei. Comercianţii spun că preţurile sunt la fel ca anul trecut, dar sunt dispuşi să negocieze, dacă e vorba de cantitate mai mare.