Muzeul Județean Olt promovează elementele de identitate locală. După expoziția de costume populare specifice zonelor etnografice din județ, a venit rândul gastronomiei locale să fie promovată și prezentată publicului în cadrul celei de a doua ediții a expoziției ,,Toamna în bucătăria bunicii”. Elevii de la secțiile cu profil gastronomic de la liceele tehnologice din județ s-au întrecut în a oferi produse culinare vechi, preparate în trecut în gospodăriile țărănești din Olt de bunicile lor, produse extrem de gustoase și foarte sănătoase.
Elevii au prezentat mâncăruri nelipsite în trecut din bucătăria țărănească precum fasolea bătută, jumările, pâinea în țest, turta de mălai, cozonacul clasic, omizile sau plăcinta cu dovleac. Cu toții s-au inspirat din rețetele folosite de bunicile lor.
Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean Olt și se află la a doua ediție.
Participanții au fost încântați să descopere gustul inconfundabil al produselor culinare din trecut și spun că ele reprezintă elemente de identitate locală care trebuie duse mai departe.
Muzeul Județean va continua să organizeze acest gen de evenimente. Astfel, pe 8 noiembrie, va fi organizată o nouă ediție a unui concurs culinar la care sunt invitate să participle liceele tehnologice din Olt care au clase cu profil gastronomic.