Poate cele mai frumoase activități tradiționale ale acestui anotimp, culesul viei și preparatul vinului pot fi experimentate de cei interesați într-o podgorie mică din Mehedinți. Dornic să promoveze vinurile produse, Laurent Pfeffer, un tânăr specialist viticol francez a adus cu el la Corcova, unde are podgoria, și un concept de turism nou, la noi. Astfel, iubitorii de frumos, de tradiții și de bunătăți românești sunt invitați să petreacă cteva zile în mica podgorie.
Comercianți experimentați sau pur și simplu iubitori de vinuri, vizitatorii sunt încântați că sunt oaspeții podgoriei lui Laurent. Pentru unii dintre ei experiența culesului la vie nu este o noutate, însă și-au dorit să o retrăiască.
Găsim însă la Corcova și oaspeți veniți tocmai din Franța.
Printre turiști este și un român plecat în Franța de mulți ani și reîntors acum acasă în concediu. A venit special să facă un tur al podgoriilor din Oltenia, pentru că vinde vinuri românești chiar în patria vinurilor. Spune că soiurile românești sunt apreciate de cei care le degustă.
În podgoria din Corcova, bucatele care fac deliciul oaspeților sunt preparate tradiționale românești, cu cârnăciori de casă, șunculiță, salată de vinete, fasole bătută și pâine la țest, servite în dogoarea plăcută a căldurii de la gura șemineului și stropite cu un pahar de vin.