Despre cafeaua cu sare se știe de mult că este sănătoasă și cu o aromă mai intensă, dar ce părere aveți despre cafeaua la sare? Acesta este cel mai nou produs pe care Salina din Ocnele Mari îl propune vizitatorilor să-l descopere și să-l savureze în inima muntelui de sare din localitatea vâlceană.
În salina din Ocnele Mari, cafeaua la sare se face de aproape trei luni și a stârnit deja interesul turiștilor dornici să descopere lucruri noi și interesante în locurile pe care le vizitează. Propunerea minerilor pentru ei este de fapt o cafea turcească reinterpretată, care să le reamintească de gustul cafelei bune, făcută cu drag acasă, dar în același timp să fie ceva special, inedit, atât datorită modului de preparare, cât și a locului în care este servită.
Secretul cafelei făcute la sare este în primul rând temperatura la care este adusă sarea în care se pune la fiert ibricul, iar cei care l-au deprins sunt chiar angajați de la salină, care au devenit din mineri adevărați barista și au reușit să împace din gusturile celor cărora le place cafeaua.
Salina de la Ocnele Mare are o suprafaţă amenajată pentru vizitare de 40.000 de metri pătraţi şi dispune de patinoar, mini-terenuri de sport, restaurant, expoziţii de artă şi chiar de o biserică, unde se ţin slujbe în fiecare duminică. În această perioadă, salina este deschisă zilnic până la ora 16.30, cu excepţia zilelor de luni şi marţi. Accesul se face cu autobuzul, care pleacă la fiecare 30 de minute.