Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina reușește și în acest an să facă performanță. Doi elevi ai unității de învățământ au reușit să se califice la faza națională a unuia dintre cele mai importante competiții de gastronomie sustenabilă din țară. Tinerii visează să devină bucătari renumiți și se pregătesc intens pentru a-și atinge obiectivul.
Doi elevi ai Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”din Slatina s-au impus la un important concurs gastronomic. Talentul și perseverența lor în ale gătitului îi ajută, indiferent de preparatul pe care îl au de făcut, să transforme gastronomia în artă. Preparatele comparabile cu cele ale unor bucătari cu experiență le-au adus zilele trecute calificarea la faza națională a uneia dintre cele mai importante competiții de gastronomie sustenabilă din țară.
Conceptul de gastronomia sustenabilă este apanajul un proiect pilot al unei organizații mondiale. Printre partenerii care au aderat la el se numără și Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”. Scopul proiectului este acela de a-i învăța pe viitorii bucătari tehnicile moderne de gătit, fine-dining, dar și importanța prevenirii risipei alimentare.