Pandemia a lovit puternic domeniul HORECA, iar proprietarii de restaurante încearcă să se adapteze astfel încât să reziste pe piață. La câteva zile de la deschiderea restaurantelor și în interior, cifrele sunt departe de cele așteptate. Patronii localurilor din Craiova se tem că pandemia a schimbat obiceiurile românilor.
După îndelungi discuții cu autoritățile, restaurantele și cafenelele s-au deschis și în spațiile interioare de câteva zile. Proprietarii și managerii s-au pregătit pentru respectarea tuturor regulilor de protecție impuse de autorități, numai că rezultatele nu sunt cele așteptate. Vânzările slabe sunt puse și pe seama vremii, care permite deocamdata statul afară. Managerii se tem însă că și comportamentul clienților s-a schimbat.
Proprietarii de restaurante spun că 2020 a fost un an teribil de greu, iar pe piață au rezistat doar cei care au o capacitate mare de adaptare. Speră însă ca agonia să nu se prelungească prea mult. Altfel, vor fi nevoiți să închidă.
Conform ultimelor hotărâri adoptate de Guvern, pentru deschiderea restaurantelor, clienţii nu au voie să stea mai mult de şase la o masă şi le este interzis să mănânce şi să bea la bar. Clienţii sunt obligaţi să poarte mască dacă se deplasează în zonele comune ale localului.
Etichete: goale, HoReCa, restaurante