Producătorii agricoli care și-au deschis puncte gastronomice în gospodării pot apela pentru promovare și la o asociație înființată de curând la Râmnicu Vâlcea. Aceasta și-a propus atât să îi ajute pe fermieri să obțină informații despre cum pot înființa aceste puncte gastronomice, dar și să poată fi găsiți de către turiști.
Reprezentanții Asociației “Susținem punctele gastronomice locale” spun că fermierii care vor sau au deja puncte gastronomice locale vor fi ajutați atât prin cursuri și alte informații utile pentru aceste mici afaceri din gospodărie, dar mai ales să se facă cunoscuți turiștilor care ar fi interesați să mănânce tradițional. În acest sens, asociația a creat o platformă online, de unde turiști își vor putea lua cu ușurință informații despre toate punctele gastronomice din țară, despre meniul acestora și despre cum pot ajunge acolo.
Asociația de la Vâlcea a fost înființată la solicitarea mai multor fermieri care și-a deschis astfel de puncte gastronomice, dar au constatat că au nevoie să fie ajutați pentru a-i aduce pe turiști la masă la ei în gospodărie.
După datele noii asociații, în prezent în România sunt peste 420 de puncte gastronomice locale, cele mai multe deschise anul acesta.