40 de elevi ai Liceului de Industrie Alimentară din Craiova au învățat, astăzi, rețete inedite, de la bucătari chefi cu experiență veniți în Craiova, din țări precum Turcia, Serbia sau Republica Moldova. Totul, în cadrul proiectului “Craiova, capitală gastronomică est-europeană”, inițiat de Primăria Municipiului Craiova și Liceul de Industrie Alimentară, în colaborare cu Asociația “Curaj Înainte”. În acest program sunt implicate și 11 restaurante din zona de centru a orașului, care au inclus în meniu preparate specifice unei anumite țări est-europene precum: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
Bucătari chefi din țări precum Turcia, Serbia sau Republica Moldova au gătit împreună cu elevii Liceului de Industrie Alimentară, mâncăruri tradiționale din tările respective.
Elevii Liceului de Industrie Alimentară din Craiova spun că participarea la acest proiect îi ajută să capete experiență și este o ocazie unică pentru ei să învețe rețete noi, de la bucătari iscusiți.
“Craiova, capitală gastronomică est-europeană” este un proiect inițiat de Liceul de Industrie Alimentară împreună cu Primăria Municipiului Craiova, cu scopul de a contribui la dezvoltarea brandului turistic al orașului și de a oferi o șansă de dezvoltare profesională tinerilor elevi de profil, prin implicarea în activități teoretice și practice alături de pofesioniștii din sectorul HoReCa.