Sfaturi privind utlilizarea măștilor de protecție

✔️ Măștile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

✔️ Înainte de a utiliza masca, mâinile trebuie igienizate (cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun).

✔️ Masca de protecție trebuie să acopere atât gura cât și nasul și să fie schimbată o dată la 4 ore sau ori de câte ori aceasta s-a umezit sau s-a deteriorat.

✔️ Masca nu se atinge în timpul purtării, iar în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

✔️ După utilizare, masca se aruncă de îndată într-un spațiu special amenajat, preferabil cu capac, operațiune urmată de igienizarea mâinilor.

✔️NU se recomandă reutilizarea măștilor medicale.

✔️ Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60- 90 C și se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă.

🟣 Sursa: www.ms.ro

Etichete: , ,



Emisiuni Recente


Articole similare


Rețeta de joi: Supă de praz cu ciuperci

Supă cremă de praz cu ciuperci – rețeta de post. Un deliciu! Haideți să vedem de ce avem nevoie, pentru a prepara această bucurie pentru papilele noastre gustative. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 2 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper negru […]

Rețeta de joi: Mâncărică de ficăței cu ceapă

Ingrediente: 500 g ficăței de pasăre 3-4 cepe 1 ardei gras 1-2 roșii 3-4 căței de usturoi 50 ml ulei condimente, după preferință 1 legatură de patrunjel Mod de preparare: Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli şi îi ştergi cu un şervet absorbant, încingi ulei într-o tigaie şi pui ficăţeii de pasăre la prăjit. In […]

Casa și grădina: Crizantema

Profesorul biolog Marian Niță ne aduce detalii despre etimologia, originea, cerințele ecologice și utilizarea așa numitei flori de aur, crizantema.  Denumire științifică: Chrysanthemum L. Familia: Compositae Etimologie: În limba greacă „chrysos” înseamnă „aur” și „anthemos”  „floare”, deci „floarea de aur”, cu aluzie la culoarea aurie a primei specii descrise. Origine: Genul Chrysanthemum cuprinde specii anuale […]

Culele oltenești, în așteptarea salvării

Cu o pasiune de neîmblânzit, Dragoș Andreescu, fondatorul comunității Monumentalist, “se încăpățânează” să descopere bijuterii arhitecturale și să le salveze de graba vremurilor și de nepăsare. A vorbit pentru TVR Craiova despre cule, un stil arhitectural unic, întâlnit în Peninsula Balcanică. L.B:  Culele, aceste bijuterii arhitecturale care “fură” ochii. Dar care este povestea lor? Când […]

Rețeta de joi: Ciorbă de vită (rețetă veche)

Un preparat foarte gustos care se pregătea la nunțile de odinioară cu mare succes. Se gătea “din mult”, în ceaune mari și se servea fierbinte cu ardei iuți (țâri) copți în spuză.   Ingrediente: 1 kg carne de vită cu os (cam 750-800 g să fie carne macră) 1 ceapă mare (cam 200 g) 2 […]